jueves, 8 de enero de 2015

Etiòpia: Segona part

Després d’un mes llarg a casa, tornem a ser a Zway.  No teníem previst tornar a casa per vacances de nadal però ens hi hem vist obligats per raons de permanència en el país (properament dedicarem un post a les nostres aventures relacionades amb els visats).

Aquest parèntesis forçat ha servit per tancar una etapa. L’etapa de novetat, sorpresa, adaptació, de primer contacte amb la missió, les monges, els voluntaris, la gent del poble i el país, ha acabat. Ara comença una segona etapa, una segona adaptació, un “tornar-a-agafar-el-ritme”.

Durant el temps que hem estat fora, nosaltres hem posat “pause” a l’experiència. Aquí , a Zway, el temps no s’ha parat i hi ha coses que han canviat. La mestra del feeding ha marxat a Addis, hi ha voluntaris nous, altres que ja no hi són, han arreglat la bomba d’aigua i el wifi té contrasenya.  A banda d’això tot segueix força igual, però l’adaptació, tot i que será més ràpida, no ens l’estalvia ningú.  Pel fet d’estar fora, no només hem deixat de caminar al costat de la gent sinó que ens hem quedat enrera.  Ara  ens sentim com un futbolista que torna a jugar després d’una lesió. Amb moltes ganes però desubicat i sense ritme.

Fins dilluns vinent, dia 12, no comencen les clases de nou. Ara tothom està de vacances de nadal. És força curiós, aquest any hem viscut dos nadals i dos caps d’any. El primer cap d’any el vam fer l’11 de setembre, el primer dia de l’any pels etíops. I ara, just tornats, vam fer nit de nadal el 6 i nadal el 7. Quina bogeria!

Com a regal de reis nosaltres us fem un recull de fotos inèdites de l’any passat.  Així, donem per  tancada i barrada la primera etapa.

3 comentarios:

  1. Que vagi molt be la nova etapa i bon nadal etiop!

    ResponderEliminar
  2. Hola guapissims!!!
    veig la ma de la Júlia en el teu cabell en la vostra primera foto. Felicitats Júlia!!!
    M'agrada el somriure de la noia que està preperant la fafa. Deu ser molt bona ja que està feta amb foc a terra. El pa que us van donar al restaurant el podríeu torrar i preperar un exquisit pa amb all i tomàquet, oi?
    Els mestres són molt joves i ja se'ls veu molt aficionats... Bona pose del sebeña amb ulleres blaves .:))
    Alguns lavabos del Brasil també eren així, sobretot a les comunitats Sense terra.
    Ojala l'acàcia els digui la seva als de la Sher... que trist!!! Cal contemplar la seva bellesa per deixar de fer destroses, no us sembla? ja sé, no només això.
    Amb l'esglèsia hem topat!!! Mai Jesus havia dit que constituissin temples en nom seu i .... mireu el vaticà...
    Ben bé és un altre món i el bonic són els somriures que els nens ens regalen. Quantes coses ens poden ensenyar i nosaltres a ells si ens deixessim de tonteries...
    Us desitjo molt bona estada en aquesta nova etapa que tan bé heu descrit. Moltes gràcies per aquests recull de boniques fotografies.
    Una mega abraçada. Molts petons.
    Us estimo
    Teresa
    Pd: avui mateix m'han fet tieta d'un preciós nen nascut a Bolívia que és diu Marc. Els pares estan... imagineu!!!

    ResponderEliminar
  3. Moltes gràcies per les fotos, estàn molt bé!. El plat de peix fa molt bona pinta, la Meseret sembla molt aixerida, i, ah, l'únic que no estic d'acord és que aquest temple sigui "majestuós", encara que imagino que en mig del no res deu fer bastant impacte.
    Espero que us aneu re-adaptant bé,
    Una abraçada!

    P

    ResponderEliminar