miércoles, 23 de julio de 2014

Abans de marxar...preparar-nos

- Fer la formació amb la ONG Vols: de febrer 2014 a juny 2014
- Tramitar el visat d'entrada i el permís de treball per quedar-nos-hi 10 mesos. Papers i més papers...
- Posar-nos les vacunes: peliomelitis, tètanus, ràbia, meningoccoc, febre groga, ... i d'altres que ja no recordo... 96 caixes de pastilles per a la malària i 3 caixes per a la febre tifoidea. Deunidó quin xute pel cos!
- Farmaciola recomanada: a banda de la medicació personal,  hi posarem analgèsics, antihistamínics, antidiarreics, anitsèptics, pomades calmants contra les picades, venes, pinces,  tirites, un termòmetre, aigua oxigenada o iode.
- A la maleta hi recomanen duu: pasta de dents, sabó i xampú, protector solar i labial, una mosquitera, insecticida elèctric, llanterna, sac de dormir, prismàtics, ulleres de sol, gorra, capelina, roba lleugera de cotó i algun forro polar entre d’altres .  
- A banda de les vacunes ens aconsellen aplicar antimosquits i crema solar amb regularitat, utilitzar pastilles potabilitzadores, no menjar vegetals crus ni fruita sense pelar i beure aigua embotellada. Per no agafar Bilharziosis es recomana evitar rierols, llacs i preses amb molta vegetació. I evidentment, a disgust de la Júlia, no banyar-se a cap llac ni riu. Els gossos no ens agraden gaire així que ens serà difícil evitar-los.
- En cas de malaltia s’aconsella una clínica més que un hospital i és recomanable que sigui privada. Això però dependreà de la nostra assegurança i de les salesianes d'on ens recomanin anar.  
- La seva moneda és el birr, uns 10 cèntims d’euro  L’euro i el dollar són les monedes més apropiades per canviar.  Haurem de portar alguns dollars ja que la moneda nord-americana és la més acceptava al carrer.
- Tot i que la majoria d’endolls haurien de ser com els d’aquí, no estarà de més portar un adaptador.

- La resta:  calces, calçotets, mitjons i molt sentit comú!


2 comentarios:

  1. Eiii!!! Júlia i Vicenç!!! Aixó és una super noticia!!!
    :-)
    i quin blog més fantàstic!!!
    gràcies per deixar-nos participar una mica, i encara que sigui des de lluny, d'aquesta nova vida que comenceu!
    seguirem amb atenció les vostres noticies!!!
    Us desitgem tot el millor en aquesta aventura!!
    Una forta abraçada i molta sort!!
    Un petó, Anna

    ResponderEliminar
  2. Ep, ja heu necessitat alguna cosa del botiqui?

    ResponderEliminar